Wie wij zijn?
Wij zijn Zorg Totaal!

Het persoonlijk alarmeringssysteem
speciaal voor hulpbehoevende mensen.

Wie zijn wij

Zorg Totaal is het persoonlijk alarmeringssysteem speciaal voor hulpbehoevende mensen.

Het systeem is zowel binnen- en buitenshuis te gebruiken, maar ook als inbraak- en brandbeveiliging.

Wij zijn een enthousiast team met een passie voor zorg en veiligheid. Elk van ons beschikt over een enorme vak- en productkennis. Door onze kennis van beveiligingsproducten te combineren kunnen wij de kwaliteit van de zorg voor hulpbehoevenden en ouderen verbeteren.

Wat?

Wat is Zorg totaal?

Zoals bekend zijn alle gemeentes in Nederland vanaf 1 januari belast met de zorghulpverlening, een grote operatie waarin verantwoordelijkheden van de landelijke overheid verschuiven naar gemeentelijk niveau.

Zorg Totaal biedt in deze een lokale oplossing voor gemeentes. Het Zorgtotaal platform kan worden ingezet op gemeentelijk niveau, wijkniveau ( wijkzuster en haar team), en bij zorgcentrums ( zoals 50 plus woningcorporaties, bejaarden zorg etc,…) Zorg Totaal stelt kosteloos een meldkamerplatform ter beschikking welke ingezet kan worden op diverse kleinschalige en grotere niveaus.

Waarom?

Waarom nou een zorgsysteem?

Door verschillende signalen uit de markt zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing voor een persoonlijk alarmeringssysteem.

Een persoonlijk alarmeringssysteem is bedoeld voor mensen die direct medische of technische hulp moeten kunnen inroepen, denk dan aan mensen met een lichamelijk handicap of ouderen. Zorg Totaal bestaat onder andere uit een draagbare, draadloze noodschakelaar waarmee u in noodsituaties contact legt met een 24-uurs bemande centrale, die een hulpverlener kan inschakelen.

De markt was opzoek naar een eenvoudige oplossing, die makkelijk te installeren is, en eenvoudig is te bedienen door de eindgebruiker. Door onze ervaring in beveiligingsproducten wisten wij precies wat er van ons verwacht werd en grepen wij deze uitdaging met beide handen aan. Het resultaat? Zorg Totaal!

Platform

Het unieke Zorg Totaal platform

Uniek aan het Zorg Totaal platform is dat meldkamer technologie, zorghulpverleners en hulpbehoevende op een unieke manier samenbrengt.

Zorghulpverleners kunnen op basis van hun vaardigheden en beschikbaarheid worden opgeroepen door een interactieve alarm response card die zij op hun mobiele telefoon of tablet ontvangen. Deze manier van werken resulteert in een nieuwe efficiënte manier voor het organiseren van lokale zorg. Een uitgebreide rapportage module kan worden toegepast om zorgverleners te belonen voor de door hun geleverde werkzaamheden.

Een oplossing waarbij de hulpbehoevende centraal staan en diverse gemeentelijke en of particuliere instanties direct inzicht hebben in dossiers van hulpbehoevende , een online database van beschikbare hulpverleners op lokaal niveau als ook een volledige rapportage van verrichte diensten en/of werkzaamheden bij noodoproepen en/of sociale controle visites. Het Zorg Totaal concept platform biedt een werkgelegenheid oplossing voor zorghulpverleners en / of vrijwilligers, aangepast op de bezuinigingsmaatregelen van de overheid.

Doordat er een uniek beschikbaarheid systeem voor zorghulpverleners/vrijwilligers aanwezig is binnen dit platform, is het mogelijk om zorghulpverleners een minimale uren contract aan te bieden waardoor overheden en of particuliere zorginstellingen kunnen besparen op de loonkosten ( alleen de daadwerkelijke zorghulp uren worden uitbetaald, zo kunnen zorghulpverleners welke nu niet meer actief een arbeidsovereenkomst hebben en dus werkloos zijn worden ingezet.

Middels deze werkwijze worden mensen zonder baan aan werk geholpen en kan er ruim voldoende invulling gegeven worden aan de wet Wmo, waardoor voor thuis wonende hulpbehoevende ook daadwerkelijk een gevoel wordt gegeven “er niet alleen voor te staan’.

Neem het zekere voor het onzekere.